Informations et ressources scientifiques
sur le développement des zones arides et semi-arides

Accueil du site → Projets de développement → ONG/NGO Coopération décentralisée → Mali → Schoon water voor Kagnandofe 650 inwoners Grote diepe waterput in het dorp, traditionele putten worden vervangen (Mali)

2011

Schoon water voor Kagnandofe 650 inwoners Grote diepe waterput in het dorp, traditionele putten worden vervangen (Mali)

Mali

Titre : Schoon water voor Kagnandofe 650 inwoners Grote diepe waterput in het dorp, traditionele putten worden vervangen (Mali)

Pays/Région : Mali

Date 11-Jan-2011

Contexte
Mali is een van de armste landen ter wereld. In de regio van Kita is het van maart tot september erg heet en droog 45 graden is geen uitzondering. Water is de eerste levensnoodzaak. Rondom de hoofstad van de provincie Kita zijn er vele kleine plattelandsdorpen die van landbouw proberen te leven. Hun oogsten zijn afhankelijk van het klimaat dat ook nog verandert ten gevolge van de algehele klimaatveranderingen. Enorme droogte wordt afgewisseld met hevige regenbuien waarbij oogsten wegspoelen. Het leven is hard en de bevolking kan zich nauwelijks zelf voorzien. Zij zijn intensief bezig nieuwe landbouwtechnieken te leren en hun capaciteiten uit te breiden en betere wateropslagplaatsen aan te leggen, met behulp van het ACD. De tradionele waterputten komen droog te staan en zijn niet afgesloten,waardoor ziekte zich makkelijk kan verspreiden

Résumé
In deze streek zijn nog vele tradiotionele waterputten,die zijn ondiep en niet afgesloten. Vanaf maart komt de put droog te staan en is er modder en dan staat de put geheel droog tot eind juli.In deze droge tijd drinken de bewoners vies en modderig water,met alle gevolgen van dien voor de gezonheid. De bewoners willen diepe putten die hygienisch met handpompen worden afgesloten en niet droog komen te staan. De put wordt dan ook dieper als 23 meter

Objectifs
Schoon en makkelijk centraal toegankelijk water voor 650 inwoners van Kagnandofe. Vlak bij de dorpsschool. Verbetering van gezondheid en meer gemak voor de vrouwen die het water gebruiken om hun groentetuinen te irrigeren.

Total Budget : 9,948 EUR

Présentation : Aqua for All

Page publiée le 22 juillet 2017, mise à jour le 5 juin 2018