Informations et ressources scientifiques
sur le développement des zones arides et semi-arides

Accueil du site → Projets de développement → ONG/NGO Coopération décentralisée → Mali → Waterput voor school in het dorp Mamaribougou (Mali)

2011

Waterput voor school in het dorp Mamaribougou (Mali)

Mali

Titre : Waterput voor school in het dorp Mamaribougou (Mali)

Pays/Région : Mali

Date 28-Nov-2011

Contexte
Mali behoort tot de vijf armste landen ter wereld. Mamaribougou ligt hoog in het noorden van Mopti en ten zuiden van Goundam en Timbouktou,tegen de rand van de woestijn.Het klimaat is heet (45 graden) en droog.De bevolking behoort tot de Peul,de veehoeders in Mali, die leer bewerken en matten van het harde riet vlechten. Zij moeten 20 tot 30 kilometer per dag met het vee lopen om voor hen voldoende voedsel te vinden. In deze enigszins vergeten regio zijn ontelbare kleine dorpjes en nederzettingen en rondtrekkende nomaden. Mamaribougou staat niet op de kaart.In Takouti een naburige nederzetting is in 2005 een klein kliniekje gebouwd en daar wordt de wekelijkse markt gehouden.De dokter van Takouti gaat per boot en ezelskar langs de dorpen om zieke mensen te bezoeken en om kinderen te vaccineren. Er is geen elektriciteit. Geen sanitair. Mamaribougou behoort tot de commune van Diaptody en tot de provincie van Douentza.

Résumé
Mamaribougou ligt ten noorden van Mopti, aan de rand van de woestijn en aan de rivier Kolikoli (zijrivier van de Niger). Van februari tot juli staat deze rivier droog. De waterput wordt in het centrum van het dorp aangelegd, vlak bij de school met 120 leerlingen. Er wordt een beheer en onderhoud commissie gevormd. Twee mannen worden opgeleid om te put te onderhouden en te repareren. De kinderen en bewoners krijgen les in hygienisch watergebruik. De put wordt 25 meter diep en goed afgesloten

Objectifs
Het doel is om 900 bewoners en 120 leerlingen het gehele jaar door toegang te geven tot schoon drinkwater.De bewoners hoeven dan niet meer uit de rivier of uit de irrigatie put in de groentetuin te drinken. Kinderen hebben dan schoon drinkwater vlakbij de school en hoeven geen lessen te missen.De vrouwen zullen leren om op een hygienische manier voedsel te bereiden.Het aantal gevallen van diaree en infectie ziekten zal afnemen.De bewoners worden zich bewust van het belang van schoon water.

Total Budget : 12,546 EUR

Présentation : Aqua for All

Page publiée le 1er mai 2017, mise à jour le 5 juin 2018